Facebook
Följ oss på Facebook
Stäng
Erlings resor

Inför resan

Det är mycket att tänka på inför resan. Vi har samlat det du behöver veta för att få ut så mycket som möjligt av din resa. Klicka på kategorierna för att läsa mer om respektive avsnitt.

Bussresan

Det är roligt att åka buss! Redan första resdagen får du nya vänner på bussen eller kanske träffa gamla bekanta med gemensamma reseminnen. Även själva resan till semestermålet blir spänannde med kortare besök vid sidan av stora vägar och med bussen kommer du alltid nära till sevärdheterna. Alla bussar är helturistbussar, rökfria och utrustade med bekväma fällbara säten, WC, säkerhetsbälten, luftkonditionering, radio, video och kylskåp. Självklart är de godkända för körning i de s.k. miljözonerna och har kontrollerade bromsar. På resor längre än tre dagar byter vi plats i bussen varje dag. Vi kör i etapper om ca 2-3 timmar och stannar för bensträckare med kaffe- och lunchpauser. Det är tryggt att vara i säkra händer. Våra chaufförer är handplockade för uppgiften, har vana och erfarenhet.

Mat och Bussönskemål

Särskilda önskemål om maten som ingår i resan - glutenfri mat, vegetarisk kost etc - ska meddelas vid bokning. Vi rekommenderar dig som är glutenintolerant att ta med eget bröd då det är svårt att få tag i på många ställen utomlands. Måltidsdrycker ingår generellt sett inte till middagar eller luncher. I de fall det ingår anges detta separat i faktarutan. Önskemål om att sitta tillsammans i buss och restaurang samt önskemål om rum nära varandra o.s.v ska meddelas vi bokning. Plats långt fram i bussen kan endast ske i mån av plats. Vi kan inte garantera utfallet. Läkarintyg gäller ej. Är man åksjuk rekommenderar vi att man har med sig någon form av åksjuketabletter, plåster eller armband som lindrar detta.

Hotellen

Vi väljer med omsorg våra hotell när det gäller standard, läge, mat och service. Ofta kan vi därför erbjuda Dig vistelse i privatägda, mindre hotell med personlig service och det lilla extra, som bidrar till en lyckad semesterresa.

Reseledare

Reseledaren spelar en viktig roll under en resa. Våra guider har lång erfarenhet samt goda kunskaper om resemålet. Låt dem ta hand om eventuella bekymmer under resan, medan du lutar dig tillbaka i stolen och kopplar av.

Valuta

Se resfakta vid respektive resa.

Bagage

Du får ha med dig en normalstor resväska och ett litet handbagage. Du ansvarar för att bagaget flyttas till och från buss och hotellrum. Kontrollera själv att resväskan blir lastad i bussen. Väskorna ska vara märkta med namn och adress. Extra bagagelappar finns att få på bussen.

Barnrabatter
Det är en upplevelse att resa med barn. Hos oss får man generösa rabatter.
Barn 0-2 år reser gratis, barn 3-6 år får 50% rabatt, barn 7-15 år får 25% rabatt i extrabädd. Rabatten gäller samtliga resmål med undantag för teaterbiljetten på teaterresor, flygresor, Cinderellakryssningar  samt resor med särskilda barnpriser.
Färdhandlingar

Resenärerna har skyldighet att kontrollera färdhandlingar så snart de erhållits och påtala eventuella felaktigheter omgående. Detta är extra viktigt när det gäller resor med flyg eftersom namn på flygbiljetten måste stämma överens med passet. Flygbolagen tar ut en kostnad för att ändra namnet på flygbiljetten.

Resepasset

Vårt respass introducerades 1991. För varje resdag får man en stämpel i passet av reseledaren. Samla på dagar, dessa kan du använda som delbetalning på kommande resor.
20 dagar 300:-
40 dagar 700:-
60 dagar 1200:-
Respasset är personligt, får inte överlåtas och måste medföras på varje resa för att man ska få nya stämplar. Stämplas inte i efterhand. Passet gäller inte på gruppresor och Cinderellakryssningar.

Reseförsäkringen

Det är viktigt att vara rätt försäkrad när man reser! Vi säljer och ger information om ERV Reseförsäkringar.

Kvarglömda effekter
Tänk på att kvarglömda effekter kan vara svåra att återfå. Vi har mycket begränsade resurser till efterlysning. Kontrollera därför mycket noggrant hotellrum, restaurang och buss innan du lämnar dessa. Kvarglömda effekter sparas i en månad.
Funktionshinder

Gäster med funktionshinder är naturligtvis välkomna med på våra resor. En förutsättning är dock att Erlings Resor/F.O-Resor informeras om funktionshindrets art, så att vi kan hjälpa till i valet av resa. Våra bussar är inte utrustade med lift eller liknande. Resenär med funktionshinder måste själv kunna gå ombord på bussen.
 

Boka-tidigt-rabatter

Boka din resa senast den 16 februari 2015 och du erhåller en boka tidigt rabatt.
4-6 dagars resor 200 kr/person
7 dagars resor eller längre 600 kr/person
Erbjudandet gäller resor i vårt ordinarie reseprogram 2015.
Kan ej kombineras med andra rabatter.

Samarbetet mellan olika bussresearrangörer

På flertalet av våra resmål i katalogen samarbetar vi med Reinholds Buss i Malmbäck och Brunossons Resor i Horred. Detta gör att våra avgångar blir ännu säkrare, att vi kan hålla nere priserna och ge ett större utbud. i faktarutan kan man se när det är någon av våra samarbetspartner som arrangerar resan.

Våra påstigningsplatser

Vi har påstigning från flera orter i Halland, Skåne, Bohuslän och Småland. Inga anslutningstillägg förekommer från de påstigningsorter vi erbjuder. Dock kan det första och sista dagen förekomma anslutningsbussar till och från huvudbussen med anledning av chaufförens arbetstider, miljötänkande och geografiska omständigheter. För långväga resenärer bokar vi gärna hotellövernattning i BHelsingborg eller Göteborg. Prio Hotel Kärnan i Helsingborg, 1195:-/dubbelrum oc 895:-/enkelrum, exklusive frukost. Vill man ta bilen till Halland och stiga på t.ex. i Slöinge har vi trevliga Bed & Breakfast att erbjuda i närområdet.
 

Betalning av resan

Efter gjord bokning erhåller man Resebevis samt inbetalningskort med OCR nummer. Dessa ska betalas till BG 5926-2501, som står angivet på inbetalningskortet. För betalning utan OCR nummer använd BG 409-3661 istället.

Flygresor

Stavning av ditt namn på flygbiljetten måste vara densamma som i ditt pass. Det är viktigt kontrollera att ert namn är rättstavat redan på resebeviset, som skickas till er vid bokning. Flygbolaget tar ut en avgift för ändring av namn och stavning. Vi kan därför bli tvungna att debitera er vid eventuella ändringar. Vi reserverar oss för ändringar av flygtider, flygskatt och flygbolag. Eventuella ändringar av flygtider och flygbolag kan innebära att vi måste justera programmet något. I de fall ändring av avresetider eller inställd resa sker kan ej ersättning ges för kostnader av kringarrangemang såsom tågbiljetter, hotellövernattningar eller liknande.

Priserna

 I vårt program ser du tydligt vad som ingår i resans pris. vi har oftast halvpension - två måltider per dag - från första till sista dagen. Vi väljer våra hotell med omsorg när det gäller standard, läge, mat och service. Dryck ingår endas om det anges i resfaktan vid respektive resa. Utflyter ingår i de flesta resor. På de resor där utflykter kan köpas till, skall dessa bokas i god tid innan avresa.

Sök resa
Sök resa
Guide-Tips