Facebook
Följ oss på Facebook
Stäng
Erlings resor

Lutheråret 2017

År 2017 firas reformationsjubileum med anledning av att det är 500 år sedan Luther spikade upp sina 95 teser på Slottskyrkans dörr i Wittenberg den 31 oktober 1517. Är du nyfiken på Martin Luthers betydelse för oss i Sverige, eller känner att du vill göra en resa där det finns tid för samtal och eftertanke om religionens roll i våra liv, är du mycket välkommen med oss på denna resa i Luthers fotspår.'

I Tyskland har firandet av reformationen redan börjat. Kyrkor har renoverats, till och med den berömda kyrkporten i Wittenberg. Nya utställningar om Luthers liv och leverne har tillkommit på de många museerna och överallt kommer vi att följa i spåren av Martin Luther. Vi besöker födelsestaden Eisleben, augustinerklostret i Erfurt där Luther avgav sina munklöften och den viktiga staden Wittenberg, där teserna spikades upp. Men vi kommer också till Wartburg, borgen där han översatte Nya testamentet. Allt detta i underbara miljöer, städer och sevärda platser. Med i fotspåren finns också J S Bach, Lucas Cranach och många andra som förgyller vår väg. Våra resor guidas av bland andra Per Engström, präst i Susedalens församling i Halland.

Detta ingår i resan

Bussresa, vägskatter, färjeavgifter, kaffe med fralla dag 1, 5 övernattningar i dubbelrum med frukost, 6 middagar. Entreer Wartburg inkl audioguide, Lutherhaus Eisenach, Augustinerkloster i Erfurt, Luthers födelsehus, slottskyrkan i Wittenberg, Lutherhaus Wittenberg, stadskyrkan i Wittenberg, entré till Rosarium, reseledare.

Inga fler avgångar

Nu finns det inga fler avgångar på denna resa men du kan redan nu anmäla ditt intresse för nästa års avresor. Blir intresset stort nog kan vi komma att sätta in extraavgångar.
BRA ATT VETA
Tillägg
Enkelrum 1400:-
Reseledare
Per Engström mf.
Arrangeras av
Erlingsresor
Resa med
Buss