Facebook
Följ oss på Facebook
Stäng
Erlings resor
18 November 2015

Ami är "hemma" några dagar!

VILKEN RESESÄSONG . . .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Redan november och endast sex veckor kvar till Julen. Vart har tiden tagit vägen? Månader, veckor och dagar har hunnit passaera i en otrolig fart.Fast, när man har roligt, går tiden fort  och ROLIGT är just vad vi har haft. Inte endast jag och min murmel-assistent Anton utan förhoppningsvis även Ni gäster som varit  med på bussen.        
 
Härliga vår. sommar och höst!!
Hela våren var redan fantastisk och följdes av en otroligt het sommar nere på kontinenten. Sol, sol och åter sol! Anton muttrade, över att han  fick stanna hemma i Norden ibland när termometern klättrade en bra bit
över 30 grader.
Å andra sidan blev september så mycket skojigare: han fick både lära sig
att cykla, köra fyrhjuling  och motorcykel under en och samma vecka!
I vanlig ordning gick det flera turer till Sydtyrolen och de fantastiska Dolomiterna fick många  nya fans. Den unge Reinhold som basar köket på vårt mysiga hotell i Villanders, trollade fram gång på gång menyer av mästerklass.
 
Ett gott skratt förlänger livet! 
Som alltid, skrattades det mycket under sommarens vandringsturer och hur kunde det vara annars med dessa otroligt trevliga och skojfriska kamrater. Tänk bara, när Ivas skosula brast och den fick plåstras  om men att hon senare på 10 minuter lyckades köpa nya, gröna vandringskängor.  Inte mindre skratt blev det på resorna till Ötztal. Här var kyparen Paolo i sitt esse när han öste sin latinska charm över gruppens damer. Eller, när 45 personer bjöds hem till Ludwigs gamla gård uppe i bergsbyn, för att övertyga sig om längden på stalltakets timmerstockar.  15 m långa minsann. 
 
"Höjden av alla höjdpunkter"
Sommarens höjdpunkt är, bokstavligen, att efter en spännande tågresa genom berget Eiger i Schweiz stå på ”Top of Europé” öga mot öga med Jungfraumassivet.  En upplevelse svår att slås! Mer schweiziska alper blev det på vägen till norra Italiens sjöar, när vi färdades mellan topparna  till St. Gotthard passet. Från några få plus grader kom vi sedan ner till badvädret och värmen vid  Lago Maggiore.  
 
Säsongen avrundades i oktober med turen till Rhen- och Moseldalen. Alltid lika trevligt, glatt och otvunget att sitta och njuta av ett glas gott vin med reskamrater och andra.
 
Nästa års katalog
Just nu håller vi på att avsluta arbetet med den nya resekatalogen, som snart skall till tryck.
Anton har varit länge på glatt humör, jag misstänker att han har tjuvkikat och hittat några favoriter bland nyheterna. Det finns bl.a. en mycket skön resa runt den österrikiska Tyrolen, hans egna hemtrakter.  Inte undra på att han visslar. Dessutom älskar han tåg och drömmer redan att få färdas i de röda vagnarna, när Bernina Expressen tuffar genom Schweiz till Italien på en annan resa. Inte nog med det – nästa år ska vi åka till underbara Ramsau i Steiermark. Han vill så gärna ha autograf av sin store idol, alpinåkaren Marcel Hirscher och de kanske möts i trakten!  Under utflykten tIll Salzkammergut är han i ”Sound of Music” trakten också.
 
Det lackar mot jul... men innan dess! 
Nu är snart adventstiden här och han provpackar redan ryggsäcken för resan till mysiga Celle under ett par helger. Strosa på julmarknaden, mumsa allt gott och åka karusell. Det bästa: i Celle har han  en murmeldjurkompis som han tänkter hälsa på!....
 
Med varma hösthälsningar
 
Ami & Anton
Dela på Facebook
Sök resa
Sök resa
Amis hörna HB