Facebook
Följ oss på Facebook
Stäng
Erlings resor
3 Juni 2015

"DET SOM INTE FÅR HÄNDA"

 

Äntligen på väg...
Glada och förväntansfulla åkte vår resetrupp en majdag söderut. Efter kaffe på "åsen" fick vi sol med blå himmel och körde utan väntetider på färjan. Nu lekte livet och resan mot Sydtyrolen kunde börja på riktigt.

På Pibershus i Danmark unnade vi oss en kort paus och
var startklara
för en fortsatt färd. Då hände det som inte får hända! Växeln på bussen vägrade att lyda order. Två reparatörer från servicefirman fick slutligen ge upp. Chauffören Bertil hade under sina 35 år i jobbet aldrig råkat ut för ett haveri, men fick nu stanna här med bussen. En lilafärgad dansk buss skaffades snart fram och med trevliga Allan bakom ratten fortsatte vår resa, några timmar försenad.

Resan fortsatte utan chaufför Bertil.
Nattens vila och god frukost gav oss nya krafter och i fint väder rullade vi nästa dag först genom det gröna Bayern, sedan nedanför snötäckta berg till Brennerpasset och vårt mål i norra Italien. Välkomstdrycken väntade på hotellterrassen och glädjen var stor när Bertil dök upp vid middag.

Med en lånebuss kunde vi upptäcka fantastiska Sydtyrolen och uppleva både Gardasjöns skönhet och Dolomiternas alla storslagna dalar. Vi hann med besök i Brixen, Kastelruth och St. Ulrich, varje dag med strålande väder. På kvällarna njöt vi av 5-rätters läckra middagar och de underbara alpvyerna omkring oss.

Snart hemma!
Efter våra avkopplande dagar följde hemresan och glädjen var stor, när vi åter fick
stiga på vår "gamla", röda buss som mötte oss vid Bayreuth. Tyst, mjukt och skönt, med rikligt benutrymme mellan säten, åkte vi norrut. Endast stackars Anton, min käre murmeldjur-assistent, var missnöjd. Han hade fått vänta i bussen på verkstaden dessa dagar! Nu får han åka med på sommarens alla andra alpresor i stället.

Våra fantastiska resenärer tog äventyret med lugn och ro, förståelse och en jätte dos av humor. De har alla tjänat en guldmedalj. Och visst, vi hade ju i alla fall tur med vädret!

SLUTET GOTT, ALLT GOTT. . .

Med varma hälsningar
Ami & Anton

 

Ps från oss flickor på kontoret.
Med fjärliar i magen följde vi olika scenarier med dansk buss och dansk chaufför, med tysk buss och ingen chaufför, med tyskbuss och Bertil vid ratten och till slut med nyreparerad Okomebuss.Det var "nerviga" dagar.Tala om glädje när vi direkt efter hemkomst fick detta mail av Gun och Karl-Erik  från Kungälv

 

Hej kära vänner på Erlings Resor!

Vill bara ge en eloge till Bertil och Ami för en underbar resa till sydtyrol med Dolomiterna. Trots bussproblem i Danmark så blev det såå bra! Ami som är så proffsig med sin kunskap om alla platser som vi åker förbi och genom. Jag kunde skriva en hel roman om denna fantastiska resa. Vad är det då som kännetecknar Erling Resor? Jo det är service,det lilla extra,och kvalité på mat och hotell osv. Vi är helnöjda!!  

På återseende ! Ha en skön sommar och sist men inte minst, att bli hämtad på hemorten! Det uppskattar vi! Tack för denna gång .mvh Gun och Karl - Erik i Kungälv

 

 

 

 

 

 

Dela på Facebook
Sök resa
Sök resa
Amis hörna HB