Facebook
Följ oss på Facebook
Stäng
Erlings resor
30 Maj 2017

KVALET AV VALET

KVALET AV VALET
Äntligen har den efterlängtade sommaren nått även våra breddgrader och naturen blommat upp med all sin kraft.Kan ”gräset ändå vara grönare på andra sidan”, undrade nyligen några av våra trogna resenärer. 
För att ta reda på det, vill de åka med på en av våra resor till Alperna, men vilken, var frågan!Önskemålen beträffande resans innehåll och upplevelser hade de alla klart för sig: 
 
 * att bo flera dagar på samma ställe, gärna på ett personligt familjehotell
  *bergsvyer, alpvägar, gärna en tur med linbana 
  *alpsjöar, kanske en båttur
  *god mat & avkoppling utan stress
 
Och vet Ni vad? Alla dessa önskemål kommer vi att kunna uppfylla våra resenärer hur lätt som helst!
 
”ALPER, ALPER” heter årets nyhetsresa, som går till Matrei i Osttirol. Ett privat hotell med bra rum och en linbana bakom husknuten. Berömda Grossglockner alpvägen tar oss till foten av Österrikes högsta berg och under utflykten till italienska Cortina d’Ampezzo besöker vi den vackra Misurina-sjön mitt bland Dolomiternas toppar.
RAMSAU, ovanför kända skidorten Schladming, ligger i österrikiska Steiermark. Här väntar familjen Matschners vackra hotell med utsökt kök. Ovanför orten reser sig det stolta Dachstein massivet, som vi lätt når med en stor kabinbana. Blågrönt vatten får vi se flera gånger under resan: i sjödistriktet Salzkammergut med operettens Wolfgangsee och den närbelägna Hallstättersee. 
 
 
 
 
SYDTYROLEN är en av våra mest populära resmål sedan länge. Redan från vår lilla hemby och mysiga hotell kan vi beundra Dolomiternas ljusa toppar, som följer oss under dagarna här. En kabinbana vid Pass Pordoi tar oss till närmare 3 000 meters höjd och vi blickar ut över ”världens vackraste berg”. Mer bildsköna vyer bjuds under färden med en kugghjulsbana på Val Gardenas sluttningar och alltid lika trevligt är en båttur på den natursköna Gardasjön med sina pittoreska städer.
 
LAGO MAGGIORE, en av Italiens mest kända sjöar, ligger i gränslandet till Schweiz. Höga berg möter oss redan vid Bodensjön. Med det röda ”Bernina Express” tåget färdas vi från Chur flera timmar genom den fantastiska schweiziska alpvärlden till Italien. I Baveno, direkt vid sjöstranden ligger vårt fina hotell. Det blir båttur på Maggiores glittrande vatten, besök på öar, slott och trädgård. Oförglömliga naturscener omger oss också på hemresan norrut via Luganosjön och på fantastiska alpvägar genom Schweiz.
På alla dessa resmål har hotellen fina badanläggningar för skön avkoppling. 
Och gräset? Jag lovar - det kommer att vara minst lika grönt på andra sidan! 
 
Många hälsningar
Ami & Anton 
Dela på Facebook
Sök resa
Sök resa
Amis hörna HB