Facebook
Följ oss på Facebook
Stäng
Erlings resor
Åsa Fors Johnsson (Resenär):

Cykla i Slovenien

Nu var det tredje gången jag skulle åka till Slovenien, detta lilla land med så mycket innehåll!

Helt nytt var att jag skulle cykla,  jag på en cykel.... ?
Cykeln hade 21 växlar men ingen fotbroms. Tur att jag hade med min egen hjälm. Efter några timmar på cyklen hade jag fått in känslan för handbromsen och längs med fina vägar började jag upptäcka hur nära naturen man kom när man satt i cykelsadeln istället för bakom bilratten. Utflykten till Jeruzalem blev en tuff prövning då det var uppför mellan vinrankorna. Men belöningen var stor när vi kom fram till Puclav och Friends vingård. Sedan var det nerför... oj vad fort det gick!

Området rund Moravske Toplice var något plattare och med min nya cykelvana började jag njuta av varje tramptag. Så nära alla dofter, smaker och synintryck kom.
Efter dagen då vi besökte Österrike med såväl öl som vinprovning ( hade lite med i ryggsäcken hem också)  kände jag mig full av energi och samtidigt dödstrött.  Nästan samma känsla som efter en hel dags skidåkning i Alperna på vintern.  
Men en stor skilland  finns : svartvatten, gulvatten och grönvatten.  
-Vad det är ?  Jo, inte nog med alla möjligheter som Slovenien har med massage och behandlingar så finns också olika vatten i bassängerna. Och tänk vilken lycka- det svarta vattnet sägs inte bara göra huden mjuk utan det sägs att man blir yngre också! 

Cykling, nyttig och god mat, och svartvatten.  Jag kom hem minst 10 år yngre, iallafall i sinnet!

Åsa 

Sök resa
Sök resa
Amis hörna HB