Facebook
Följ oss på Facebook
Stäng
Erlings resor
Lena Johansson (Guide):

Världsarvsresa i Norge- vårt fantastiska grannland.

Tänk så mycket vackert, intressant och spännande man kan få uppleva på resan Norge med Hurtigruten.
• Vi reser med och övernattar på Hurtigruten som av många anses vara världens vackraste båttur med resenärer från hela världen. Man känner sig verkligen internationell.
• Vi besöker den gamla kopparstaden Röros, som numera är ett av UNESCOS världsarv. Det är en förtjusande liten småstad med timrade hus med torvtak, lätt att promenera runt i och man förflyttas snabbt flera hundra år tillbaka i tiden.
• Vi bor i den gamla Hansastaden och världsarvet Bergen med många välbevarade trähus vid Bryggen. Vid fint väder åker vi kanske bergbanan upp till Flöjen och tittar på utsikten över staden på kvällen.
• Vi åker båt på den vackra Näröyfjorden som blev ett världsarv år 2005. Hisnande naturupplevelser får vi uppleva på färden mellan Gudvangen och Flåm.
• Överallt ser vi boningar på fjällsluttningarna där ingen trodde att någon kunde bo.
• På hemvägen gör vi stopp i Nordens äldsta huvudstad Oslo och kanske hinner vi ta en tur upp på taket av Oslos fantastiska operahus, byggt i vit Carreramarmor, vilket ger oss känslan av att vandra på ett isberg.
Ja, vi är många Norgeälskare, och har man som jag börjat resa i Norge kan man aldrig få nog av detta vackra spännande grannland med sina fjordar, forsar, lusekoftor och medeltida stavkyrkor.

Sök resa
Sök resa
Amis hörna HB