Facebook
Följ oss på Facebook
Stäng
Erlings resor
Christina Gabrielsson (Guide):

Vinfest i Rüdesheim

Vin och fest kan man alltid uppleva här vid Rhen. En av årets riktiga höjdpunkter i Rüdesheim är tredje helgen i augusti. Då är det vinfest, och torget vid vårt hotell fylls av glada människor.

 Underbara viner

Vinerna från Rheingau är en njutning, Rieslingdruvan är drottningen bland viner. Mycket sol, branta lägen och skiffer i jorden är idealiskt för denna druvsort.

Stämning och musik

I Rüdesheim är det kvällarna man väntar på. många styr då stegen till Drosselgasse, 144 meter av livsglädje. Denna lilla gränd är stadens nöjesentrum. Här kan man svinga sig i dansens virvlar,s junga med i allsången eller lyssna på mer stillsam, romantisk musik och dricka en Rüdesheimer Kaffee.

Härliga utflykter

När det blir dag igen åker vi med en av de vita utflyktsbåtarna, som glider fram på Rhen mot Assmanshausen och Loreley. Sagor från svunnen tid kan då höra berättas. Traktens historia möter vi ockås på vinmuseet och Hildegardklostret ovanför sta´n. Rüdesheim vid Rhen är en av de mest kända orterna i det romantiska flodlandskapet, och detta är den soliga sidan av Rhen. En trivsam plats där man kan promenera i smala gränder, beundra korsvirkeshusen och köpa julsaker i den kända butiken Käthe Wohlfahrt. På mer kuperade vandringsvägar går vi up bland vinfälten. Nå´n tar istället linbana och svävar över vinrankorna ända upp till det mäktiga Niederwaldmonumentet. Utsikten är magnifik.

Alla verkar trivas gott i Rüdesheim, en pärla vid Rhen.

Sök resa
Sök resa
Amis hörna HB