Julmarknad i Lübeck, Avresetabell 4

Dubbel Trubbel på Lisebergsteatern

Komiska kaos på Lisebergsteatern med Thomas Petersson

Julmarknad i Lüneburg, Avresetabell 4

Lüneburg, en helt fantastik "lagom" stor stad för den perfekta julmarknaden.

Julmarknad i Hamburg , avresetabell 4

Hamburg, en miljonstad med många julmarknader och med en charm som är svår att hitta i så stora städer!

Julmarknad i Lübeck Avresetabell 1

Lübeck, kanske vår mest populära "Adventshoppingsstad" i Tyskland, och det är inte svårt att förstå varför!

Julmarknad i Rostock 3 dgr Avresetabll 1

Rostock, kanske den stad som växer mest under adventstider, både i populäritet och i antalet besökare till den populära julmarknaden.

Alsace

Alsace, i gränstrakterna mellan Tyskland och Frankrike, är en region som verkligen upplevt historiens vingslag. Under såväl det fransk-tyska kriget som de båda världskrigen har Alsace varit under tysk ockupation men återbördats till Frankrike.

Baltikum

I mer än fyra tusen år har svenskar och balter levt vid samma vatten, haft samma religion och samma möjligheter men ändå har vi gått skilda öden till mötes. Nutid och dåtid möts på ett fascinerande sätt i Estland, Lettland och Litauen

Bankaresa Husum

Årets Bankaresa går till Tyskland. Med den charmiga fiskebyn Husum som utgångspunkt gör vi härliga utflykter i området. Vi besöker givetvis det lilla Husum där vi också bor. Beläget vid kusten med bara 23.000 invånare men ack så mysigt. Som kontrast till den lilla lugna byn ägnar vi en av dagarna åt storstaden Hamburg. Många har varit där genom åren men kanske missat den renässans som stadens välkända hamnkvarter har genomgått. Med nya landmärken som Hafen-City, Elbphilharmonie mm är det den stad i Tyskland som snabbast ökar i popularitet. Vi gör givetvis rundturer både med buss, båt och till fots men hinner också njuta av gemytet i centrum av denna miljonstad. Resan ut går över de danska öarna medan på hemresan blir det färjan från Puttgarden så givetvis hinns också upplevelser på resdagarna med. Det här blir en härlig resa i grannlandet fylld av kontraster – Vi önskar välkomna precis som i Husum med, Moin Moin!

Berlin

Berlin, vår närmaste världsmetropol, är en fascinerande och livfull stad, en av Europas allra mest spännande. Här är alltid något på gång och staden tillfredsställer alla smaker. Kudamm erbjuder shopping i massor. Unter denLinden bjuder på praktfulla palats och på de välfyllda museerna kan vi studera skatter från världens alla hörn.

Bingolotto

Programmet börjar kl. 18:00 och vi ska vara på plats senast kl. 16:45 Vid ankomst får vi kaffe och lättare kaka. Innan hemresa äter vi en fralla. OBS: Glöm inte att ta med dina bingolotter. Finns även att köpa på plats.

Björn Skifs Malmö Arena

Följ med på 50 fantastiska år med Björn Skifs i hans nya turné "Bitar ur mitt liv". Showen blir en tidsresa genom de fem decennier som utgör Björn Skifs unika karriär

Björn Skifs, Göteborg

Följ med på 50 fantastiska år med Björn Skifs i hans nya turné "Bitar ur mitt liv". Showen blir en tidsresa genom de fem decennier som utgör Björn Skifs unika karriär

Bordershop-bussen

Från Halland alla ojämna veckor på onsdagar.

Handla bekvämt! Direkt till Bordershop-bussens hemsida

Från Småland kan du åka med Schulz Resor 25/3 och till Whiskyfestivalen 5/5
Åk från Småland 

Bornholm

Solskensön Bornholm ligger så långt österut du kan komma i Danmark. Enligt legenden är ön skapad av de vackraste bitarna av Skandinavien och det ska då vara förklaringen till det varierade landskap som gör att ön också kallas ett Danmark i miniatyr. Vi upptäcker kontrasterna, variationen i landskap och miljöer när vi åker runt bland rundkyrkor, fiskelägen, kritvita stränder, fyrar och mäktiga borgruiner.

Bremer Weinfest

Det är åter dags för traditionell vinfest på Hillmannplatz i Bremen. Ett 30-tal vinodlare från tyska vindistrikt erbjuder provsmakning av 500 viner under gemytliga former och folklig stämning. Vi erbjuder en trivsam resa med såväl nya som traditionella inslag. Missa inte chansen till fyra härliga sensommardagar i Bremen

Burg med shopping

En kortresa för alla!
Vi åker färjan Helsingborg-Helsingör som tar ca 20 minuter. Därefter tar vi oss till nästa färja Rödby-Puttgarden. Under den här överfarten finns det möjlighet att äta lunch, överfarten tar ca 45 minuter. Vi åker direkt till Bordershop där det blir shopping i 2 timmar, innan vi åker vidare till Burg och vårt hotell: Wisser Hotel. Vi äter gemensam middag kl. 19.00. Efter frukost blir det sedan avfärd från hotellet kl. 9.00. Idag shoppar vi på Calles i 1,5 timma. Förutom färjorna blir det stopp för em-fika på Hallandsås.

Cinderella fredag

Fredagar är det party ombord. Fart och fläkt och lite yngre medelålder inleder en härlig början på helgen! 

Se vilka som spelar

 

Cinderella torsdag

Torsdagarna ombord på Cinderella brukar ofta bjuda på väl valda artister. Under 2018 uppträder bl.a Robin Stjernberg, Nanne Grönvall, Nisse Landgren , The Refreshments, Lisa Nilsson, SMOKIE mfl.

Se vilka som spelar

Cinderellakryssning Lördag

Lördagar ombord på Cinderlla är Fest med stort F.

Full fart med massor av musik som får dig att hålla igång långt in på natten.

Se vilka som spelar

Cinderellakryssning Måndagar

Måndagar bjuder på dansband som det svänger om.

Se vilka som spelar  

 

Cinderellakryssning Onsdagar

Onsdagar är den stora dansbandskvällen! Det svänger!

Se vilka som spelar

Cinderellakryssning Söndagar

Storband är Söndagen tema, de allra bästa orkestrarna och låtarna bjuder upp till dans!

Se vilka som spelar

Cinderellakryssning Tisdag

Tisdagar är det dansband ombord.

Se vilka som spelar

 

Cykla i Slovenien

Sloveniens flacka och varierade landskap ger oss många härliga dagar. Förutom cykling i värdlandet besöker vi Österrike, Ungern och Kroatien.

Dagstur till Köpenhamn

Dolomiterna

De gröna dalarna präglas av historiska småstäder, välbevarade byar och medeltida borgar. I denna rogivande miljö bland vin- och äppelodlingar, med Dolomiternas toppar i bakgrunden, ligger vårt hotell i byn Villanders.

Finland - De tusen sjöarnas land

Det bekanta men ändå okända grannlandet i öst, som under närmare 600 års tid var en del av konungariket Sverige. En blå labyrint av insjöar, öar, älvar och kanaler. Gröna skogar, levande landsort och modern arkitektur.

Golfresa Winston Golf, 4 dagar

Halmstad Golfarena tillsammans med Erlings Resor har nöjet att återigen bjuda in till den fullmatade golfresan till WINSTONgolf

Göta kanal

En utflykt på Göta kanal, Sveriges Blå Band, är inte bara en vanlig båttur utan också en resa genom vår historia. Detta är något som vi upptäcker under färden på denna, en av Sveriges mest kända turistattraktioner. Förutom turen på Göta kanal har vi också inkluderat en rundtur i St Annas skärgård. Båda båtturerna beskrivs bäst som rofyllda resor i ett landskap när Sverige är som vackrast.

 

Helsingfors 4 dagar, juli

Helsingforskryssning

Promenera på Esplanaden eller strosa runt på Salutorget, som är fullt av dofter, färgprakt och delikatesser.Betrakta stadslivet från ett café eller vila benen på Domkyrkans trappa. Allt hinns med på några timmaR.

Helsingforskryssning från Skåne 3

En avkopplande resa till Helsingfors, vår trendiga granne i öst. Betrakta stadslivet från ett café eller vila benen på Domkyrkans trappa. Allt hinns med på några timmar.

Höga Kusten

Följ med och upplev det vackra landskapet som sträcker sig från Ångermanälvens mynning i söder till Skagsudde utanför Örnsköldsvik i norr.

Island

Sagoön Island! Ett levande och spännande land med gejsrar, imponerande vattenfall, antastiska kuster och klippor, stora glaciärer och gästvänliga människor. Island ligger strax söder om polcirkeln. Här blir det aldrig riktigt mörkt på sommaren. Närheten till Golfströmmen ger svala somrar och milda vintrar. Vulkanutbrott, havsvindar och betande får är några orsaker till att naturen är karg och trädlös. Endast en fjärdedel av Islands yta är täckt av växtlighet.

Jonsered Sommarteater

Sommarteater på Jonsered med Claes Malmberg, Hanna von Spreti, Eva-Lotta Bernström samt Jan Malmsj

Julmarknad Berlin 3 dagar

Julmarknad Berlin 4 dagar

Julmarknad Bremen, 4 dagar

Julmarknad Bremen, 3 dagar

Julmarknad Celle, 3 dagar

Julmarknad Hildesheim,3 dagar

Julmarknad Kiel, 3 dagar

Julmarknad Potsdam, 3 dgr

Julmarknad Rostock l, 2 dagar

Julmarknad Rostockl, 3 dagar

Julmarknad Schwerinl, 3 dagar

Julmarknad Wismar 3 dagar

Julmarknadskryssning på Donau

Ta en paus i julstressen, koppla av och hitta julstämningen i Wien, Budapest och Bratislava längs vackra Donau

Kryssning Köpenhamn-Oslo

Njut av en härlig minisemester i våra två grannländer! Tredagarsresan startar med buss från västkusten till Köpenhamn.

Kuta och Kör på Gunnebo Slott

Sommarteater på Gunneo Slott med Allan Svensson, Lotta Thorell, Ola Forssmed, Sofie Lindberg, Ewa Roos

Kärnten

Upplev otroliga naturscenerier i sydligaste Österrike. Flera majestätiska bergskedjor, blågröna sjöar, vattenfall, orörd natur, vacker landsbygd med välbevarade gårdar och historiska småstäder. Välkommen till Kärnten!

Lago Maggiore

Under en oförglömlig tågresa med den röda Bernina-Expressen förflyttar vi oss över Alperna, från snötäckta bergstoppar i Schweiz till Tirano i Italien, där söderns vinodlingar, cypresser och palmer väntar.

Lofoten

Lofoten är känt för sina späckhuggare, sitt fiske och sin storslagna natur. Den lufttorkade stockfisken är stor här på Lofoten. Följ med och upplev underbara naturscener, midnattssolen (om vi har tur) och det fantastiska öriket Lofoten med sina spetsiga fjälltoppar.

Lysefjorden

Vi får njuta av ett landskap som är fullt av kontraster– idylliska fjordar, mäktiga fjäll, böljande hedar och en enastående skärgård. Vi fascineras av Preikkestolen under den minnesvärda båtturen på vackra Lysefjorden.

Malmö 2 dagar, Tomas Ledin

En av Sveriges mest älskade artister intar återigen scenen med en nyskapad musikalisk käftsmäll till show. En lika klassisk som modern upplevelse, där Tomas alla odödliga hits står i centrum.

Mamma Mia The Party

Välkommen med på fantastiska föreställningen Mamma Mia The party. I kombination med en härlig Cinderellakryssning.

Midsommar i Dalarna

Årets midsommarresa tar oss med till Dalarna där man verkligen firar midsommar efter konstens alla regler. Vi bor på Hotell Kung Gösta i centrala Mora. Härifrån har vi ett utomordentligt utgångsläge att utforska såväl sevärdheterna i Mora som traktens midsommarfirande

Musikfest Ellmau

Musikfestivalen i Ellmau är en årlig begivenhet som lockar mycket folk. Det stora dragplåstret är Hansi Hinterseer, som förr tävlade mot Stenmark men nu uppträder tillsammans med Andy Borg, Kastelruther Spatzen, Die Amigos och många fler. Resan innehåller också utflykt till Salzburg, linbanetur och gott om tid att njuta av det vackra alplandskapet, hotellet och Kitzbühel.

Nordkap med buss & flyg

Följ med på vår succéresa genom Sverige, in i Finland och till Norge med höjdpunkten Nordkap. Här har vi utsikt över Norra Ishavet! I Norge besöker vi också Hammerfest och Alta.Sedan avslutas bussresan . Tromsö, ”Nordens Paris

Norge med Hurtigrutten

Någon gång i sitt liv måste man åka världens vackraste sjöresa, Hurtigruten. Varierande landskap, höga bergsväggar, djupa fjordar och grönklädda dalar byter av varandra under resan. Besök i både Trondheim och Bergen blir det också.

Norrland i höstfärger

På denna resa njuter vi av avkoppling, upplevelser, möten mellan människor och det naturen har att erbjuda med vackra höstfärger.

Oberammergau

Passionsspelen uppfördes första gångn och anordnas vart tionde år. Levande tablåer från Gamla Testamentet och scener från Nya Testamentet lockar åskådare från hela världen.

 

Oktoberfest Bremen, 3 dagar

Gör som tusentals andra – medverka till den fantastiska stämningen på Bremens Oktoberfest! Härligt gung, klirr i ölglasen, sång och musik möter dig när du besöker Bremer Freimarkt, en populär tradition på bekvämt avstånd från Sydsverige. Upplev den lilla storstaden med sitt breda shoppingutbud, de mysiga gamla Schnoorkvarteren och de otaliga restaurangerna och pubarna.

Operan i Oslo

Norges huvudstad erbjuder en ovanlig blandning av pulserande stadsliv och sköna naturupplevelser. Oslo är en av Europas snabbast växande huvudstäder med massor av ny intressant arkitektur och konst att se samt spännande restauranger att prova. Ändå är stadskärnan tillräckligt kompakt för att göra det lätt att ta sig runt. Oslo har varit huvudstad sedan 1814, när Norge blev självständigt från Danmark.

 

 

Polen Runt

Vi tar dig med på en rundresa i Polen, ett land som har upplevt både stormaktstid och krigets fasor och som har förändrats och utvecklats mycket de senaste åren. Vi upplever den charmiga huvudstaden Warszawa och den forna huvudstaden Krakow, som erbjuder såväl kultur och historia som shopping och internationell atmosfär. Vi kommer också till Wroclaw, som är Polens fjärde största stad.

Rhendalen

Sluttningar klädda med vinrankor, mellan dem korsvirkesstäder och riddarborgar. Trevlig vinprovning, glada kvällar med sång, dans och musik längs Drosselgasse.

Ringaren i Notre Dame på Göteborgsoperan

Disneys musikal Ringaren i Notre Dame är en mörk historia om kärlek och hjältemod. I centrum står den varmhjärtade ringaren Quasimodo, hans avskyvärde förmyndare Claude Frollo, den modiga Esmeralda och den tappre kaptenen Phoebus

Robert Gustavsson, Rondo

ROLANDZ PÅ RONDO med Robert Gustafsson – en av våra främsta komiker och skådespelare – är tillbaka med krogshowen Rolandz på Rondo med premiär i september. Det blir festligt, folkligt och fuldans, så klart.

Rüdesheim, direkt

I Tysklands två mest natursköna dalgångar finns landets bästa förutsättningar för vinodling. Den majestätiska Rhendalen med sina medeltida borgar kontrasteras av den mer intima Moseldalen med korsvirkesidyller och branta sluttningar. Vi utforskar båda dessa skönheter, smakar på goda viner och mår bra tillsammans. Här väntar också festvimlet på Drosselgasse och trevliga vinprovningar.

Shopping i Rostock, 2 dagar

Följ med på vår populära och prisvärda shoppingresa till Rostock. Vi provianterar ordentligt, besöker många av alla butiker, hinner njuta, umgås och koppla av. Vill man pausa från inköpen så ligger Rostocks vackra centrum bara ett stenkast från vårt mycket centralt belägna hotell vid Rådhuset i början av gågatan.

Sju Danska Öar

Söder om Fyn finns det nästan en hel skärgård full av öar i alla storlekar. Under denna resa upplever vi sju av dem: Själland, Fyn, Langeland, Ärö, Lolland, Falster och Mön. Öarna ligger tätt och är lätta att nå eftersom nästan alla är förbundna med broar.

Spreewald

Fler och fler har upptäckt denna gröna idyll strax söder om Berlin. I Spreewald är det svårt att tro att det bara är några mil till den tyska huvudstaden. Här finner man enbart lugn, sagolik natur och milslånga vattenleder. Området är delvis orört sedan istiden och invånarna är måna om att behålla den genuina atmosfären. Följ med och upplev denna speciella del av världen, en resa i den vackra naturens tecken.

Stockholm Weekend

Stockholm, vår vackra huvudstad har mycket att erbjuda alla årstider teater, konst, museer, nöjen och shopping. Här finns något för alla!

Vi lämnar Halland och Göteborg på morgonen och vi gör två stopp på vägen upp för förmiddagsfika och lunch (ingår ej). Ankomst till Stockholm ca kl 15.30 Avresa från Stockholm ca kl 10.00

Stockholms skärgård

En härlig resa till vår vackra huvudstad i sommarskrud. Skärgården, Gamla Stan och skön musik på Allsång på Skansen – det är bara att följa med och njuta

The Play that goes Wrong, Lorensbergsteatern

Teatersällskapet sätter upp ett klassiskt mordmysterie som utspelar sig i 1920-talets England, men som titeln antyder - allt som kan gå fel… gör det! De olycksaliga skådespelarna kämpar mot alla odds för att ta sig genom föreställningen till den sista ridådragningen. Oväntade händelser resulterar i galna konsekvenser och mer än en gång är det osäkert om föreställningen ska kunna genomföras!

Tromsö, 4 dagar

Tromsö är den största staden i Nord-Norge – en liten storstad vid Norra ishavet. Den ligger på nästan 70° nordlig bredd och 35 mil norr om polcirkeln. Läget är utmärkt för arktiska utflykter. Tromsö ligger mitt i den så kallade norrskensovalen – området med allra störst chans att få se aurora borealis – norrsken

Tyrolen med älskade Ötztal

Med sina 250 bergstoppar kallas Ötztal ”Tyrolens höjdpunkt”. Tyrolen är en älskad favorit som får många hjärtan att klappa. Vi vill visa några av godbitarna, även bakom bergen i gemytliga Garmisch.

Vandring i Osttirol

Med sina 250 bergstoppar kallas Ötztal ”Tyrolens höjdpunkt”. Tyrolen är en älskad favorit som får många hjärtan att klappa. Vi vill visa några av godbitarna, även bakom bergen i gemytliga Garmisch

Vandringsresa Wagrain

Att vandra bland bergen är en lisa för såväl kropp som själ. Många har åkt med oss till Wagrain i Salzburgerland under vintern. Nu förlänger vi säsongen med att vandra i denna underbara miljö.

 

Whiskymässa i Rostock

Varje höst är det dags för årlig whiskymässa i Rostock. Här finns hundratals whiskysorter att prova och utställare som representerar en mängd av världens wkiskyproducerande länder. Välkommen till en glad helg i Rostock!

Åbo

Turku, som är stadens finska namn, är Finlands äldsta stad, grundad på 1200-talet. Åbo är byggd på sju kullar och är en viktig hamnstad, som har färjeförbindelse med Mariehamn och Stockholm. Genom staden rinner Aura å. Längs ån finns trevliga caféer och kända restauranger. Åbo var kulturhuvudstad 2011, tillsammans med Tallinn i Estland.

 

Åland

Mitt i skärgårdshavet ligger ”fredens öar”, Åland. Detta lilla, självstyrda, svenskspråkiga landskap bildar med sina över 6 500 öar och skär en av världens största arkipelager. Njut av orörd atur, frisk luft och det sköna lugnet.