Bornholm

Solskensön Bornholm ligger så långt österut du kan komma i Danmark. Enligt legenden är ön skapad av de vackraste bitarna av Skandinavien och det ska då vara förklaringen till det varierade landskap som gör att ön också kallas ett Danmark i miniatyr. Vi upptäcker kontrasterna, variationen i landskap och miljöer när vi åker runt bland rundkyrkor, fiskelägen, kritvita stränder, fyrar och mäktiga borgruiner.

Finland - De tusen sjöarnas land

Det bekanta men ändå okända grannlandet i öst, som under närmare 600 års tid var en del av konungariket Sverige. En blå labyrint av insjöar, öar, älvar och kanaler. Gröna skogar, levande landsort och modern arkitektur.

Helsingfors

Helsingfors, Europas nordligaste huvudstad, kallas ”Östersjöns drottning”. Här kan du botanisera i designbutiker och varuhus, promenera på Esplanaden eller strosa runt på Salutorget, fullt av dofter, färgprakt och delikatesser

Helsingfors 4 dagar, juli

Helsingforskryssning

Promenera på Esplanaden eller strosa runt på Salutorget, som är fullt av dofter, färgprakt och delikatesser.Betrakta stadslivet från ett café eller vila benen på Domkyrkans trappa. Allt hinns med på några timmaR.

Island

Sagoön Island! Ett levande och spännande land med gejsrar, imponerande vattenfall, antastiska kuster och klippor, stora glaciärer och gästvänliga människor. Island ligger strax söder om polcirkeln. Här blir det aldrig riktigt mörkt på sommaren. Närheten till Golfströmmen ger svala somrar och milda vintrar. Vulkanutbrott, havsvindar och betande får är några orsaker till att naturen är karg och trädlös. Endast en fjärdedel av Islands yta är täckt av växtlighet.

Kryssning Köpenhamn-Oslo

Njut av en härlig minisemester i våra två grannländer! Tredagarsresan startar med buss från västkusten till Köpenhamn.

Lofoten

Lofoten är känt för sina späckhuggare, sitt fiske och sin storslagna natur. Den lufttorkade stockfisken är stor här på Lofoten. Följ med och upplev underbara naturscener, midnattssolen (om vi har tur) och det fantastiska öriket Lofoten med sina spetsiga fjälltoppar.

Lysefjorden

Vi får njuta av ett landskap som är fullt av kontraster– idylliska fjordar, mäktiga fjäll, böljande hedar och en enastående skärgård. Vi fascineras av Preikkestolen under den minnesvärda båtturen på vackra Lysefjorden.

Mamma Mia The Party

Mamma Mia The party. I kombination med en härlig Cinderellakryssning.

Mamma Mia The Party

Välkommen med på fantastiska föreställningen Mamma Mia The party. I kombination med en härlig Cinderellakryssning.

Nordkap med buss & flyg

Följ med på vår succéresa genom Sverige, in i Finland och till Norge med höjdpunkten Nordkap. Här har vi utsikt över Norra Ishavet! I Norge besöker vi också Hammerfest och Alta.Sedan avslutas bussresan . Tromsö, ”Nordens Paris

Norge med Hurtigrutten

Någon gång i sitt liv måste man åka världens vackraste sjöresa, Hurtigruten. Varierande landskap, höga bergsväggar, djupa fjordar och grönklädda dalar byter av varandra under resan. Besök i både Trondheim och Bergen blir det också.

Sju Danska Öar

Söder om Fyn finns det nästan en hel skärgård full av öar i alla storlekar. Under denna resa upplever vi sju av dem: Själland, Fyn, Langeland, Ärö, Lolland, Falster och Mön. Öarna ligger tätt och är lätta att nå eftersom nästan alla är förbundna med broar.

Tromsö, 4 dagar

Tromsö är den största staden i Nord-Norge – en liten storstad vid Norra ishavet. Den ligger på nästan 70° nordlig bredd och 35 mil norr om polcirkeln. Läget är utmärkt för arktiska utflykter. Tromsö ligger mitt i den så kallade norrskensovalen – området med allra störst chans att få se aurora borealis – norrsken

Åbo

Turku, som är stadens finska namn, är Finlands äldsta stad, grundad på 1200-talet. Åbo är byggd på sju kullar och är en viktig hamnstad, som har färjeförbindelse med Mariehamn och Stockholm. Genom staden rinner Aura å. Längs ån finns trevliga caféer och kända restauranger. Åbo var kulturhuvudstad 2011, tillsammans med Tallinn i Estland.

 

Åland

Mitt i skärgårdshavet ligger ”fredens öar”, Åland. Detta lilla, självstyrda, svenskspråkiga landskap bildar med sina över 6 500 öar och skär en av världens största arkipelager. Njut av orörd atur, frisk luft och det sköna lugnet.