Celle i Sparristider, 4 dagar

Följ med till den idylliska korsvirkesstaden Celle. De vackert pyntade husen, många över 700 år gamla tillsammans med slottet i den forna hertigstaden är en idealisk utgångspunkt för härliga vårdagar i Nordtyskland. Dessutom sammanfaller resan med skördandet av primörernas primör eller det vita guldet som det ibland kallas här – Sparris.  Förutom gemyt, shopping och umgänge i Celle blir det givetvis också besök på någon av Sparrisgårdarna här i trakten.

Gdansk, 4 dagar

Följ med på en spännande resa till Gdansk, en av de största och äldsta städerna i Polen. Staden som länge var en central hamnstad under Hansa och medeltiden. Här kan man njuta av ett rikt kulturliv och bra shopping.

Halland 2 dagar

Halland är fullt av spännande museer och intressanta utställningar. Här finns mycket vacker natur och den härliga kusten bjuder på fina vyer. Ett landskap som mycket att erbjuda.

Hamburg, 3 dagar

Hamburg, en världstad så nära oss!

Fylld din resa till Hamburg med det som just du önskar. Boka vårt grundpaket med resa, 2 övernattningar och fyll sedan på med konserter, museum eller vad just du tycker om.

Harz - med härlig vandring, 4 dagar

Det sägenomspunna Harz-området har otroligt mycket att erbjuda på en relativ liten yta. Å ena sidan finns det ett skiftande landskap med bergskammar, dalar, forsande vattendrag och sjöar samt vackra skogar.  Å andra sidan hittar vi många pittoreska småstäder som kan stoltsera med en fantastiskt fin korsvirkes-arkitektur och hantverkskunnande. Vi bor i en av dessa pärlor - Goslar, mitt i den historiska, gamla stadskärnan. Under en promenad bekantar vi oss med denna sevärda, över 1000-år gamla kejsarstad. Avstånden är korta i Harz och vi hinner med många spännande upplevelser som Wernigerode, den ” färgglada staden ” med sitt lilla, tornprydda rådhus. Vi följer den vilda Oker-dalgången och kommer till dess 260 meter långa dammvall. Mitt i den närmare 25 000 ha stora Nationalparken hittar vi besökscentrum Torfhaus och får utsikt över Brocken, Harz’ högsta berg och Tysklands ”Blåkulla”. En av dagarna passar vi på att göra en skön promenad på ett par timmar i det vackra landskapet.

Katie Melua, Rostock 2 dagar

Vill du höra en vacker röst, känna utstråling och få en trevligt kväll? Följ då med oss till Rosock och lyssa på Katie Melua,  säkerligen en av vår tids mest charmiga sångerskor!

Flodkryss på Donau, Bukarest-Wien, 11 dagar

Följ med på denna natursköna och innehållsrika resa där floden Donau utgör ram och grund för vår resa och omgivningarna är som hämtade ur en målning! Floden slingrar sig genom de rofyllda omgivningarna där vi inte kan se oss mätta på gröna vinfält, idylliska små byar, medeltida borgar, djupa skogar i en aldrig sinande föränderlig utsikt utanför vårt fönster.

Kryssning på Nilen, Kairo-Assuan, 15 dagar

Med sina 6650 km är Nilen världens längsta flod. Visste ni att redan de gamla grekerna kallade floden för ”Neilos”. Ännu idag är det landets viktigaste pulsåder och förser befolkningen längs dess stränder med vatten som förvandlar det öde ökenlandskapet till en grönskande oas. Utan Nilen hade Egypten inte varit vad landet är. Floden fungerar som huvudled för transporter av livsmedel, boskap eller byggnadsmaterial genom landet. Dessutom reser man fortfarande på Nilen ombord på komfortabla kryssningsfartyg. Långsamt passerar de gröna stränderna förbi och det går inte att föreställa sig något mer fascinerande än landskapet, stränderna, folket och byggnaderna här. Välkommen ombord och njut av resan från Kairo till Assuan på ett av de få fartyg som färdas ”hela Nilen”!

Ostfriesland, 4 dagar

Ostriesland är den yttersta, nordvästra delen av Tyskland vid Nordsjön. Förutom fastlandet, består landskapet av de kända Östfrisiska öarna framför kusten. En ändlös horisont med stora vidder under det höga himlavalvet, där skyddsvallarna mot vatten utgör de högsta höjderna. Det finns gott om plats för vinden, som sen urminnestider har satt fart på kvarnarnas vingar. Ofta möts vi av rena bilderbok-idyllen, som i en av pärlorna, den pittoreska orten Greetsiel. Här bildar röda tegelhus med prunkande trädgårdar, små kyrkor, vita klappbroar och ståtliga tvillingsmöllor ett konstverk i sig. Från gamla hamnen ger de vackert målade räktrålarna sig ut på havet. Med en något större färja tar vi oss till en av de populära öarna, Norderney. Under ö-rundturen med ett min-tåg utforskar vi ön, ser sanddynerna, fyrtorn m.m. innan vi ägnar oss åt den vackra staden. Den lyser bländande vit bredvid vackra grönområden med färgglada blomsterrabatter. Vi kastar ankaret i sjöstaden Emden, där också vårt hemtrevliga hotell ligger. Totalt ca 15 mil kanaler löper genom Emden och självklart blir det en båttur här.

Åbo-Tammerfors-Helsingfors, 5 dagar

Visste du att Helsingfors bara skulle bli en tillfällig huvudstad?
Det var Åbo som tidigare var Finlands första och egentliga huvudstad, en älskad och ofta besökt historisk mötesplats. Åbo slotts historia fängslar oss, därefter är de Iittala glaset i Tammerfors och mer spännande historia om Birger Jarls korståg till Tavastland och så avslutar vi i huvudstaden Helsingfors. Fantastisk arkitektur, sagolika natur och historia följer oss på denna resa genom vårt för många, oupptäckta grannland.  Med Viking Lines fina fartyg åker vi till Åbo för att komma till Stockholm via Helsingfors

Vandring i Val Gardena, 10 dagar

På Alpernas sydsida bland ”bleka berg” som urbefolkningen kallade Dolomiterna, vandrar vi mellan knallgröna ängar, fäbodar och vackra skogar med utsikt över fantastiska bergstoppar. Vi andas skön alpluft, lyssnar på koskällorna, gläds åt blommor och den trevliga gemenskapen samtidigt som vi samlar på oförglömliga minnen.

Zillertal & Almabtrieb, 8 dagar

Enastående naturscener, kulturella sevärdheter, balkongprydda alphus och trevliga människor - Tyrolen i ett nötskal. Lägg till mängder av gemyt, sång, musik, god mat och avkoppling i lugn miljö. På denna resa har vi hela två höjdpunkter: en spännande tågresa genom Tyrolen (tillval) med besök på kända orter och en glad fest när korna återvänder till dalen från sina sommarbeten i bergen!

Cinderellakryssning, 2 dagar

Viking Cinderella är är vår okrönta nöjesdrottning. Här hittar du Östersjöns största konsertscen med nya uppträdanden varje dag. Liveartister, orkestrar, dansband och dj:s – se till att inte missa just dina favoriter. Krydda musikupplevelsen med god mat, shopping och spamys under ett fantastiskt dygn till sjöss.

Cinderellakryssning Blekinge

Allt detta får Du!
*Kryssning med Cinderella Stockholm-Mariehamn
*Bussresa Stockholm t/r (fr. Karlskrona, Ronneby, Karlshamn m.fl)
*Del i insides 2 bäddshytt.
 *Frukostbuffé

Visby-Bornholm med Cinderella 4 dagar

Missa inte chansen till en helt unik långkryssning till danska Bornholm och Visby. Det här är en sommardröm för hela familjen med kritvita stränder, spännande utflykter och inte minst tre kvällar i skärgården ombord på Cinderella – fulladdad med kryssningsgodis.

André Rieu i Rostock Buss 2, 2 dagar

André Rieu - födelsedagsturne 2020 Buss 2

Ingen annan världsstjärna är så omtyckt av alla åldrar och nationaliteter som André Rieu. I mer än 30 år har den karismatiske holländaren med sin orkester turnerat och charmerat hela världen. Nu ska den omåttligt populäre violinisten åter ut på vägarna och vi kan se fram emot en romantisk och festlig kväll där det bjuds på de vackraste melodierna från film-, musikal- och operavärlden. Naturligtvis spelas det även flera härliga valser! I Rostock har vi fått fina biljetter i priskategori 2. Vi bor på omtyckta InterCity Hotel. Här är det nära till StadtHalle och vi är säkra på att ni kommer att trivas med både hotellet, den härliga staden och självklart den storslagna konserten med Andre Rieu och hans Johan Strauss Orkester. Välkomna till en resa med stora musikaliska upplevelser men också tillsammans med vårt trevliga resesällskap.

André Rieu i Rostock, 2 dagar

André Rieu - födelsedagsturne 2020

Ingen annan världsstjärna är så omtyckt av alla åldrar och nationaliteter som André Rieu. I mer än 30 år har den karismatiske holländaren med sin orkester turnerat och charmerat hela världen. Nu ska den omåttligt populäre violinisten åter ut på vägarna och vi kan se fram emot en romantisk och festlig kväll där det bjuds på de vackraste melodierna från film-, musikal- och operavärlden. Naturligtvis spelas det även flera härliga valser! I Rostock har vi fått fina biljetter i priskategori 2. Vi bor på omtyckta InterCity Hotel. Här är det nära till StadtHalle och vi är säkra på att ni kommer att trivas med både hotellet, den härliga staden och självklart den storslagna konserten med Andre Rieu och hans Johan Strauss Orkester. Välkomna till en resa med stora musikaliska upplevelser men också tillsammans med vårt trevliga resesällskap.

Andrea Berg Live 2020 i Schwerin, 3 dagar

Andrea Bergs Live 2020, vi har biljetter i Schwerin!

Andra Bergs debutalbum kom 1992 och med " Du bist frei" startade hennes fantastiska karriär. Kanske är hon Tysklands mest älskade sångerska?'

Bussresa till Schwerin där vi får vara med om hennes fantastiska show " Live Tour 2020"!  Ljus, ljud och fullt drag har hon lovat att leverea. Du får också en dag i Schwerin som är en mysig stad i norra Tyskland. Vi bor mitt i centrum vid järnvägstationen på Intercity hotel.  Välkommen med på en musikresa när den är som bäst!

Bankaresa Stade med Altes Land 4 dagar

BANKARESA för Markaryds och Snapphanebygdens Sparbank

Bankaresan är en återkommande tradition, och under 2020 går årets Bankresa till Altes Land och Stade. Längs med floden Elbes stränder, väster om Hamburg, ligger Nordeuropas största område för fruktodling. Under annorlunda former ser vi äpple- och fruktodlingarna, besöker en odlare och prövar de förädlade produkterna på bland annat ett bränneri! Stade, där vi bor fint på Park Hotel Stader Hof, är en liten stad fylld med svenskminnen, korsvirkeshus, mysiga gator, gränder, caféer och butiker. Här kommer vi att stortrivas med både hotellet och staden så välkommen med!

Påstigningsplatser 3 maj: Hässleholm, Bjärnum, Vittsjö, Markaryd samt Strömsnäsbruk

Bankaresa Stade med Altes Land 4 dagar

Bankaresan är en återkommande tradition, och under 2020 går årets Bankresa till Altes Land och Stade. Längs med floden Elbes stränder, väster om Hamburg, ligger Nordeuropas största område för fruktodling. Under annorlunda former ser vi äpple- och fruktodlingarna, besöker en odlare och prövar de förädlade produkterna på bland annat ett bränneri! Stade, där vi bor fint på Park Hotel Stader Hof, är en liten stad fylld med svenskminnen, korsvirkeshus, mysiga gator, gränder, caféer och butiker. Här kommer vi att stortrivas med både hotellet och staden så välkommen med!

Påstigningsplatser:
17 maj Malmö, Staffanstorp, Lund, Landskrona, Helsingborg, Viken, Höganäs, Jonstorp, Ängelholm, Eslöv, Hörby, Höör
24 maj Trelleborg, Skanör, Falsterbo, Höllviken, Vellinge, Tygelsjö, Malmö
16 aug Malmö, Staffanstorp, Lund, Landskrona, Helsingborg, Sjöbo, Svedala, Oxie, Trelleborg

Bingolotto

Sven-Ingvars kommer gästa Bingolotto den 10/11 - Missa inte detta tillfälle!

Programmet börjar kl. 18:00 och vi ska vara på plats senast kl. 16:45 Vid ankomst får vi kaffe och lättare kaka. Innan hemresa äter vi en fralla. OBS: Glöm inte att ta med dina bingolotter (finns även att köpa på plats).

Välkomna med på resan!

Bordershop-bussen över dagen, Puttgarden

Från Halland via Helsingborg, alla udda veckor på onsdagar!

Handla bekvämt! Direkt till Bordershop-bussens hemsida

Från Småland kan du åka med Schulz Resor  Åk från Småland 

VÄLKOMNA

Burg med shopping, 2 dagar

Följ med och handla billigt i Burg och unna dig samtidigt en minisemester.
Enkelt – trivsamt och roligt!

Cinderella med en dag i Visby 3 dagar

 Ta Cinderella till Gotland för en oförglömlig start på sommaren!  Passa på att ta del av högkvalitativa måltider och möjlighet att både handla taxfree och vila ut dig i fartygets exklusiva spa. Välkomna ombord!

Cinderella, Whiskymässa 2020 - kan inte bli bättre!!

Whiskymässan pågår Viking Cinderella 13–15/2 2020

Följ med på världens största flytande whiskymässa på Viking Cinderella! Vi erbjuder tre identiska avgångar där drygt 550 unika sorters whisky från världsledande leverantörer presenteras, samt exklusiva märken av bland annat choklad, cigarrer och champagne – ett måste för dig som är whiskyintresserad. För att fira att Cinderella Whisky Fair fyller 12 år har vi till årets mässa dessutom letat fram flera exklusiva 12-åriga single malts! Tips! Missa inte att prova en av våra nya specialmenyer i restaurang Seaview eller ge din kryssning en riktigt bra start med early boarding med whiskyprovning!

Cinderellakryssning i Monica Zetterlunds anda

Välkommen till en jazzig musikkryssning i Monica Zetterlunds anda söndag 26/4, anordnad i samarbete med Monica Zetterlundsällskapet.

I Étage kommer vi att få lyssna till en av Sveriges största artister, Lisa Nilsson, ackompanjerad av Ekdahl & Bagge Big Band under ledning av Calle Bagge och i Melody underhåller Jazz- och Bluessångaren Claes Jansons kvintett. Med ombord från sällskapet finns också Monica Zetterlunds vänner och kollegor, t ex Kerstin Bagge, Tom Ahland, Monica Borrfors och Tina Ahlin för att ge oss en bild av vem Monica Zetterlund var. I vinbaren spelar även Monica och Carl-Axel Dominique.

Cinderellakryssning Lördag

Lördagar ombord på Cinderella är Fest med stort F.

Full fart med massor av musik som får dig att hålla igång långt in på natten.

Se vilka som spelar

Cinderellakryssning Måndagar

Måndagar bjuder på dansband som det svänger om.

Se vilka som spelar  

 

Cinderellakryssning Onsdagar

Onsdagar är den stora dansbandskvällen! Det svänger!

Se vilka som spelar

Cinderellakryssning Söndagar

Storband är tema på söndagar, de allra bästa orkestrarna och låtarna bjuder upp till dans!

Se vilka som spelar

Dalhalla, 3 dagar

Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Den unika miljön hänför tusentals besökare varje år Vi kommer få se Time Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera “Jesus Christ Superstar”. Det är en av världens största musikalsuccér genom tiderna. I rollen som Jesus ser vi Linus Wahlgren och Peter Stormare kommer spela kung Herodes.

Danmark över Dagen - Köpenhamn

Köpenhamn över dagen, vilken bra idé!  Danska Wienerbröd, Ströget, Glyptoteket eller en tur på kanalen. Alternativen är många för en lyckad dag med dansk gemyt!

Följ med vår buss till Köpenhamn över dagen. På ditresan stannar vi ca 45 min i Helsingör och man har tid att gå och fika eller handla. Vi kommer till Köpenhamn vid 12-tiden och åker därifrån klockan 17. Bussen kommer släppa av och åter hämta vid Tivoli och Rådhustorget.

Das Grosse Schlager Fest Bremen, 3 dagar

Redan som liten stod Florian Silbereisen på scen med sitt dragspel. Sedan har karriären gått spikrakt uppåt och som en av Tysklands mest populära artister och underhållare kan vi bara hålla med när han själv säger "Showmaster – det är mitt yrke"!

Nu firar Florian 25-års jubileum för sin TV-Show med en alldeles unik turné och stor schlagerfest. Förväntningarna och löftena är stora! Aldrig tidigare har så många av landets stjärnor varit med.

Die SchlagerNacht des Jahres 2020, 3 dagar

SchlagerNacht 2020!

En super-Musikresa på 3 dagar till Hamburg
Artisterna presenteras löpande under hösten, klara nu är:
Eloy de Jong * Kerstin Ott * Matthias Reim * Michelle * Mickie Krause * Oli P * Giovanni Zarella * Tomas Anders * Ross Antony

Välkommen till årets största inomhus artistgala - ett musikaliskt fyrverkeri - i Barclaycard Arena i Hamburg. Portarna öppnar kl 16 och två timmar senare börjar kvällen. Fram till midnatt bjuder gräddan av Tysklands sångartister på en maratonföreställning fylld av sång och musik. Varje artist/grupp sjunger live och presenterar en ”konsert i konserten” med sina största hits och schlagers. Med c:a 10,000 åhörare i publiken blir stämningen garanterat hög. Man rör sig en hel del, går runt och sträcker på benen, hämtar dricka osv.

Sydtyrolen med Dolomiterna och Grada Sjön 8 dagar

I nordligaste Italien, där de gröna dalarna stoltserar med närmast medelhavsklimat och prunkande växtlighet, ligger Sydtyrolens historiska hjärta kring byn Tirol. I detta natursköna lilla ”land” möter alperna södern och vi får bekanta oss med tre språk, två kulturer och två kök. Inte nog med det – vi får även möta Dolomiternas oförglömliga bergsvärld.

Elbphilarmonin i Hamburg, 3 dagar

Nu äntligen kan vi erbjuda biljetter till Elbphilarmonin i Hamburg!

Den 1 maj 2020 väntar en fantastisk konsert i Stora Salen.

Musik av Antonín DvorákZlatý kolovrat (Das goldene Spinnrad) op. 109 / Sinfonische Dichtung

Béla BartókCantata profana / Die Zauberhirsche für Chor, Tenor, Bariton und Orchester Sz 94

Richard StraussAlso sprach Zarathustra / Tondichtung frei nach Friedrich Nietzsche op. 30

Fantastiska Budapest med flyg, 5 dagar

Budapest - en av världens vackraste städer - har bevarat sin själ trots de senaste åren av snabb modernisering. Idag har Donau, de gamla art noveau-palatsen och de breda boulevarderna fått sällskap av gourmetrestauranger och trendiga shoppinggallerior. Hit reser alla typer av resenärer - de som bara vill koppla av bland stadens bad, historieintresserade eller de som bara vill njuta av staden med de fina torgen och blomstrande caféerna.

GES, Gothia Towers

Göta Kanal 3 dagar

En utflykt på Göta Kanal, Sveriges Blå Band, är inte bara en vanlig båttur utan också en resa genom vår historia. Detta är något som vi upptäcker under färden på denna, en av Sveriges mest kända turistattraktioner. Förutom turen på Göta Kanal har vi också inkluderat en rundtur i St Annas skärgård. Båda båtturerna beskrivs bäst som rofyllda resor i ett landskap när Sverige är som vackrast.

 

Helsingfors

Omgiven av hav på tre sidor gör Europas nordligaste huvudstad skäl för sitt tilläggsnamn ”Östersjöns drottning”. I vår trendiga grannstad kan man botanisera i designbutiker och känna pulsen på livliga salutorget.

Helsingforskryssning med Viking Line 3 dagar

Promenera på Esplanaden eller strosa runt på Salutorget, som är fullt av dofter, färgprakt och delikatesser.Betrakta stadslivet från ett café eller vila benen på Domkyrkans trappa. Allt hinns med på några timmar.

Viking Lines båt avgår kl. 16.30 och när vi checkat in i våra hytter äter vi en gemensam buffé ombord.. Därefter är det fritt att utforska kvällsnöjena ombord.

Cirka kl. 10.00 ankrar vi i Helsingfors. Det finns möjlighet att deltaga i en stadsrundtur på ca 1,5 timme. Vi får bl.a. se Senatstorget, Finlandiahuset och Sibeliusmonumentet. Resten av dagen är fri för eget bruk. Specialbutiker, gallerior och varuhus borgar för trevliga shoppingstunder. Båten återvänder till Stockholm kl. 17.30 och ombord är kvällen fri.    '

Black Week i Rött  13/12  895:-

Ankomst till Stockholm ca kl. 10.00 nästa dag.

Holland med Blomstertåget, 5 dagar

En härlig vårresa till det blomstrande Holland som bjuder på en unik kombination av blomsterprakt och sevärdheter. En av dagarna går årets stora höjdpunkter av stapeln, det stora blomstertåget som med sina fantasifullt smyckade vagnar färdas genom tulpanområdena just vid den här tiden. Vi bor förnämligt i Alkmaar, en perfekt utgångspunkt för våra utflykter i de holländska blomsterlandskapen.

Holland med Blomstertåget, 6 dagar

Möt våren i ”Europas blomsterträdgård” Holland! Detta lilla land ”byggt på vatten” något större än Småland men med ett enormt utbud. Vi får uppleva den årliga blomsterparaden med färgglada, fantasifullt dekorerade vagnar bestående av blommor, blommor och åter blommor. I parken Keukenhof, vars historia går tillbaka till 1400-talet, bjuder över sju miljoner lökväxter på en otrolig färgprakt. Vi kan beundra Amsterdams vackra gavelhus under en kanaltur, smaka på sirapsvåfflor och titta på det lutande kyrktornet i vackra Delft. Den oförglömliga rundmålningen på Panorama Mesdag finns kvar i minnet även efter besöket i detta gästvänliga, annorlunda land!

Höga Kusten, en vacker del av Sverige 6 dagar

Följ med och upplev det vackra landskapet som sträcker sig från Ångermanälvens mynning i söder till Skagsudde utanför Örnsköldsvik i norr.

Jubileumsutställning Märta Måås Fjetterström

De är spridda över världen, de vackra verken formgivna av textilkonstnären Märta Måås-Fjetterström. Hon har gjort ett rejält avtryck i 1900-talets textilhistoria, nationellt och internationellt. I år är det 100 år sedan hon startade sin berömda vävateljé i Båstad. På kung Carl XVI Gustafs initiativ uppmärksammas jubileet med en utställning i Rikssalen på Kungliga slottet i Stockholm. Där får du en unik chans att njuta av aldrig visade MMF-textilier från de kungliga samlingarna liksom omsorgsfullt utvalda inlån, totalt ca 60. Följ med på en resa i textilkonstens tecken.

Arkivbild från Märta Måås-Fjetterström AB/Kungligaslotten.se

Lago Maggiore, 10 dagar

Med den röda Bernina Expressen förflyttar vi oss från Schweiz snötäckta bergstoppar till norra Italien, där söderns vinodlingar, cypresser och palmer väntar. Kombinationen med blågröna Lago Maggiore, höga berg, subtropisk växlighet och gamla småstäder har länge lockat hit folk från hela världen och utlovar oförglömliga semesterminnen.

Lasse Stefanz på Cinderella

 

Mamma Mia The Party i Göteborg, 2 dagar

Mamma Mia The Party på Rondo och övernattning i Göteborg, 2 dagar

En weekend som slår det mesta!  Vi bor nära Rondo på Quality hotel Panorama.

Mamma Mia The Party på Rondo dagsresa

Mamma Mia The Party - Ronfdo i Göteborg

Helkväll på Rondo med mat och show. Evenemanget är slut runt midnatt då vi åker hemåt!

Mamma Mia The Party. 2 dagar

Välkommen med på fantastiska föreställningen Mamma Mia The party. I kombination med en härlig Cinderellakryssning. Vår tvådagarsresa går från Småland.

Max Raabe & Palastorchester i Berlin, 3 dagar

De senaste åren har Max Raabe och Palastorchesterns popularitet nästan exploderat utanför Tyskland. Tack vare sändningar i SVT har även många av oss svenskar tagit denna härliga musik till oss. När det blandas musik från senaste albumet tillsammans med äldre örhängen” så utlovas en storslagen musikupplevelse med Max Raabe och hans Palastorchester! Vi vågarutlova en resa med stora upplevelser för alla sinne

Midsommar i Dalarna, en högtid i sommarskrud 4 dagar

Årets midsommarresa tar oss med till Dalarna där man verkligen firar midsommar efter konstens alla regler. Vi bor på Hotell Kung Gösta i centrala Mora. Härifrån har vi ett utomordentligt utgångsläge att utforska såväl sevärdheterna i Mora som traktens midsommarfirande.

Nordkap & Lofoten med flyg 8 dagar

Följ med på vår härliga resa genom Sverige, in i Finland och till Norge med höjdpunkten Nordkap. Här har vi utsikt över Norra ishavet! I Norge besöker vi också Hammerfest och Alta och vi avslutar resan i Tromsö ”Norden Paris”.

Norge med Hurtigrutten, 6 dagar

Någon gång i sitt liv måste man åka världens vackraste sjöresa, Hurtigruten. Varierande landskap, höga bergsväggar, djupa fjordar och grönklädda dalar byter av varandra under resan. Besök i både Trondheim och Bergen blir det också.

Norrland i höstfärger

Norrland – här finner vi den riktiga vildmarken och den fantastiska naturen med fjäll, skog och porlande fjällbäckar. En resa med upplevelser, möten mellan människor och det naturen har att erbjuda. Höstens allra vackraste och sprakande färger får förgylla våra dagar!

Oberammergau, 7 dagar

Följ med oss till Passionspelen i Oberammergau. Dessa spel uppförs bara vart 10.e år. Vi väljer att kombinera våra resor med ett uppehåll i härliga Harz. Under några dagar får vi göra utlykter till Quedlingburg och charmiga Goslar. Tillfälle kommer också ges till enklare promenad mellan Harz många kloster. Vi bor dessutom på kloster Wölkingerode.

 

Oliver på Göteborgsoperan

Oliver på Göteborgsoperan Föreställningen börjar 18:00. Middag innan föreställningen Ingår: Bussresa, biljett samt middag Vid avbokning av resan återbetalas ej teaterbiljetterna om vi ej kan sälja dessa vidare. I händelse av inställd eller flyttad föreställning följer vi de villkor som evenemangsbolaget hänvisar till. Välkomna med på resan!

Operan i Oslo 2 dagar med föreställning

Norges huvudstad ligger mellan Oslofjorden och skogsområdet Nordmarka. Läget erbjuder en ovanlig blandning av pulserande stadsliv och sköna naturupplevelser. Och så har norge ett av de vackraste Operahus som finns.....

14/2  Madame Butterfly,
22/5 Carmen
6/6 Baletten Romeo och Julia

 

Påsk på Lüneburgs Hed, 4 dagar

Resa till Lüneburgesheden med sin säregna natur, små byar och vårt trivsamma Landhotell Schnuck, bildar perfekta ramar för en lyckad, rofylld påskhelg. I saltstaden Lüneburg promenerar vi gränderna förbi mängder av hansatidens vackra gavelhus och tittar på påskaftonens livliga torghandel. För att få uppleva hedeområdets speciella natur på närmare håll, åker vi till ”hjärtat” av den skyddade naturparken Lüneburger Heide. Vi byter bussen mot häst och vagn som i lugn takt tar oss genom ljungmarker och vackra skogar. Kanske träffar vi på hedens egna invånare, de långpälsade ” Heidschnucken”. I denna idylliska miljö smakar det med lunch på ett trevligt gästgiveri. Vi avnjuter alla påskens middagar i hotellets mysiga restaurang.

Påskmarknad i Rostock, 3 dagar

Vi svenskar är mest bekanta med tyska julmarknader men för tyskarna själva är påsken en lika stor högtid. Vi lär känna Rostock, denna gamla och charmiga Hansastad som har så mycket att erbjuda oavsett om det gäller sevärdheter, shopping eller bara gemytlig stämning.

Resefest 2020

Dags att boka din plats på vår Resefest 2020!

 

Rüdesheim direkt, 5 dagar

I Tysklands två mest natursköna dalgångar finns landets bästa förutsättningar för vinodling. Den majestätiska Rhendalen med sina medeltida borgar kontrasteras av den mer intima Moseldalen med korsvirkesidyller och branta sluttningar. Vi utforskar båda dessa skönheter, smakar på goda viner och mår bra tillsammans. Här väntar också festvimlet på Drosselgasse och trevliga vinprovningar.

Shoppa i Rostock, 2 dagar

Följ med på vår populära och prisvärda shoppingresa till Hansastaden Rostock. Vi provianterar ordentligt och besöker många av Rostocks alla butiker på den trevliga gågatan Kröpeliner Strasse. Dessutom hinner vi njuta, umgås och koppla av. Vill man pausa från inköpen så ligger Rostocks vackra centrum bara ett stenkast från vårt mycket centralt belägna hotell vid Rådhuset i början av gågatan.

Spreewald, 4 dagar

Spreewald är en grön idyll strax söder om Berlin. I Spreewald är det svårt att tro att det bara är några mil till den tyska huvudstaden. Här finner man enbart lugn, sagolik natur och milslånga vattenleder. Området är delvis orört sedan istiden och invånarna är måna om att behålla den genuina atmosfären. Följ med och upplev denna speciella del av världen, en resa i den vackra naturens tecken.

Stockholm Weekend 3 dagar, teater om du vill

Stockholm, vår vackra huvudstad har mycket att erbjuda alla årstider teater, konst, museer, nöjen och shopping. Här finns något för alla!

Vi lämnar Halland och Göteborg på morgonen och vi gör två stopp på vägen upp för förmiddagsfika och lunch (ingår ej). Ankomst till Stockholm ca kl 15.30 Avresa från Stockholm ca kl 10.00 dag 3. 

Så som i Himmelen samt Cinderella 3 dgr, fr Halland & Småland

Kombinera mera!  Teater, Stockholm och kryssa med Cinderella!

Spendera en härlig kväll i Stockholm, kanske en promenad i huvudstaden eller så kombinerar ni det med att ta del av stadens fina restaurangutbud. Nästa dag väntar matinéföreställningen Så som i Himmelen på Oscarsteatern kl 13:00. Vi följer upp den musikaliska upplevelsen direkt med att kryssa med populära Cinderella där vi njuter av mat, dryck, dans och underhållning ombord!

Så som i himmelen, Gothia Towers, dagsresa

Gästspel i Göteborg på Gothia Towers

Tosca på Malmö Opera, 1 dag

Giacomo Puccinis opera utspelar sig i en explosiv tid. Det är en rafflande skildring av politik, tortyr, avrättning, våldtäkt, svartsjuka och sexuell utpressning. I centrum står operasångerskan Floria Tosca, hennes älskade, konstnären och frihetskämpen Mario Cavaradossi och den grymme maktfullkomlige polismästaren Scarpia som åtrår och begär Tosca.

Värmland & Dalslands kanal 4 dagar

Ack Värmeland du sköna….välkomna med på denna resa till det sevärda och upplevelserika Värmland. Här finns den svenska älven, de stora skogarna, älvarna, sjöarna och de små fina gårdarna och Lars Lerins konst!

Åland

Mitt i skärgårdshavet ligger ”fredens öar”, Åland. Detta lilla, självstyrda, svenskspråkiga landskap bildar med sina över 6500 öar och skär ett av världens största arkipelag. Njut av orörd natur, frisk luft och det sköna lugnet.