Våra Jul och Nyårsresor!

Fler och fler väljer att följa med på våra populära resor under självaste Jul- eller Nyårshelgen. Den trivsamma atmosfären, annorlunda upplevelsen, gemytet och inte minst gemenskapen beskriver bäst den festliga stämningen på dessa resor!

Midsommar i Dalarna, en högtid i sommarskrud 4 dagar

Årets midsommarresa tar oss med till Dalarna där man verkligen firar midsommar efter konstens alla regler. Vi bor på Hotell Kung Gösta i centrala Mora. Härifrån har vi ett utomordentligt utgångsläge att utforska såväl sevärdheterna i Mora som traktens midsommarfirande.

Påsk på Lüneburgs Hed, 4 dagar

Resa till Lüneburgesheden med sin säregna natur, små byar och vårt trivsamma Landhotell Schnuck, bildar perfekta ramar för en lyckad, rofylld påskhelg. I saltstaden Lüneburg promenerar vi gränderna förbi mängder av hansatidens vackra gavelhus och tittar på påskaftonens livliga torghandel. För att få uppleva hedeområdets speciella natur på närmare håll, åker vi till ”hjärtat” av den skyddade naturparken Lüneburger Heide. Vi byter bussen mot häst och vagn som i lugn takt tar oss genom ljungmarker och vackra skogar. Kanske träffar vi på hedens egna invånare, de långpälsade ” Heidschnucken”. I denna idylliska miljö smakar det med lunch på ett trevligt gästgiveri. Vi avnjuter alla påskens middagar i hotellets mysiga restaurang.

Påskmarknad i Rostock, 3 dagar

Vi svenskar är mest bekanta med tyska julmarknader men för tyskarna själva är påsken en lika stor högtid. Vi lär känna Rostock, denna gamla och charmiga Hansastad som har så mycket att erbjuda oavsett om det gäller sevärdheter, shopping eller bara gemytlig stämning.