Julmarknad Celle 3 dgr, Caroline Mathilde

Celle - Nordtysklands stjärna!

Celle inte bara lyser som en stjärna, staden är också en pärla med sin korsvirkesidyll och sin skönhet. Det lilla torget mitt i staden förvandlas till en vacker sagovärld under julmarknadstider. Vårt hotel ligger med direkt anknyting till gågator och torg. Hotel Carloline Mathilde är ett av våra mest personliga och omtyckta hotell!

 

 

I resans pris ingår:
- bussresa med ev. anslutningsresa
- logi i 2-bäddsrum med dusch/WC
- 2 frukostar
- reseledare
- stadsrundtur till fots
- shopping vid gränshandel
- vägskatter

Tillägg: Enkelrum 375:-

Hotel Caroline Mathilde är ett 4-stjärnigt hotell med gångavstånd till centrum, butiker, restauranger och julmarknaden. Hotellet är ett personligt och omtyckt familjeägt hotell med 54 rum. På hotellet finns Bistro, bar, wellness-område med bastu, inomhus pool, hiss.

Dag 1
Avresa från resp. hemort och med eventuell omlastning i Malmö på morgonen. Bussen kör sedan över Öresundsbron och vidare genom Danmark till Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. Färden går vidare förbi Lübeck och Hamburg, under eftermiddagen når vi vårt slutmål Celle. Vi inkvarterar oss på vårt centralt belägna hotell. Här Härifrån har vi promenadavstånd till både julmarknad och butiker.

Dag 2 
Vi äter en härlig frukostbuffé innan Celle och julmarknaden hägrar. Här kan vi ströva omkring och njuta av prakten. Koppla gärna av från shoppingen en liten stund och titta på det vackra slottet där den unga danska drottningen Caroline Mathilde tillbringade sina sista år som landsförvisad. Stadskyrkan (1300-tal), vars gravvalv hon är bisatt, är också värt ett besök.

Dag 3
Frukost och sedan är det dags att checka ut och lämna denna underbara stad. Vi sätter kurs norrut förbi Hamburg, Lübeck och vidare fram till Puttgarden där färjan till till Rödby väntar efter ett uppehåll för lite prisvänlig gränshandel. Bussen rullar vidare mot Öresundsbron där vi efter ev. omlastning fortsätter mot våra avstigningsorter. Återigen är vi över på svensk mark med nya upplevelser och trevliga minnen med oss hem!

 

Avresor