Julmarknad Hamburg 3 dgr, Hotel Alte Wache

Hamburg – staden som aldrig sover vid vackra Alstersjöarna

Den kanske mest populära turistmagneten i Tyskland just nu. Staden har allt – vackert läge, dramatisk historia, förnämlig shopping och givetvis en härlig julmarknad! Här försvinner tiden snabbt när man på dagarna flanerar längs de vackra Alstersjöarna eller under de mer välkända shoppinggalleriorna. Vi bor på Hotel Alte Wache nära Hauptbahnhof. Här börjar också affärsgatorna som leder fram till julmarknaden vid Rådhusplatsen! Vi vågar på förhand utlova härliga dagar med något för alla!

I resans pris ingår:
- bussresa med ev. anslutningsresa
- logi i 2-bäddsrum med dusch/WC
- 2 frukostar
- reseledare
- kortare stadsrundtur
- shopping vid gränshandel
- vägskatter

Tillägg: Enkelrum 390:-

Hotell Alte Wache är ettt av våra mest uppskattade hotell med många återkommande gäster. Centralt läge nära järnvägsstationen, som nås på någon minuts promend och här börjar också de välfyllda shoppinggatorna som leder till julmarknaden vid Rådhuset. På hotellet finns 100 bekvämt inredda rum, hiss, restaurang, bar.

Dag 1
Bussen startar på morgonen och kör över Öresundsbron. Via färjeöverfart till tyska Puttgarden fortsätter vi vår färd mot Hamburg. Vi passar på att shoppa lite prisvänligt på vägen. Vi checkar in på vårt hotell redan under eftermiddagen så det finns gott om tid att göra sig bekant med den stora Hansastaden.

Dag 2
Efter frukost beger vi oss ut på en kortare guidad stadsrundtur med buss i Tysklands näst största stad. Resten av dagen står till fritt förfogande att strosa på julmarknaderna, shoppa i de många varuhusen, göra ett besök på något av stadens många muséer eller uppleva något ur stadens stora kulturella utbud. Här finns ett aldrig sinande utbud av allt man kan önska sig.

Dag 3
Efter frukost beger vi oss av norrut igen mot färjeläget och tar färjan till Rödby för att fortsätta vidare över bron till Malmö dit vi anländer vid 18-tiden. Vi tackar för denna gång, önskar God Jul och efter ev. omlastning fortsätter vi mot respektive avstigningsort.

Avresor