Julmarknad Rostock 3 dgr, Steigenberger Hotel Sonne

Rostock – med uppskattade Hotel Sonne

Rostock har blivit en av de mest populära julmarknadsstäderna för oss svenskar. Denna fantastiska Hansastad med sin vackra arkitektur är ett riktigt paradis för shopping och ligger på bekvämt avstånd från Sverige. Med sin trevliga gågata som erbjuder så mycket mer än själva julmarknaden är Rostock den perfekta staden för några dagar i jultider. Vi bor på hotell Sonne, ett stenkast från Julmarkanden på Rådhustorget.    

I resans pris ingår:
- bussresa med ev. anslutningsresa
- logi i 2-bäddsrum med dusch/WC
- 2 frukostar
- middag första kvällen

- reseledare
- stadspromenad
- shopping vid gränshandel
- vägskatter

Tillägg: Enkelrum 600:-

Steigenberger Hotel Sonne****
Med rådhustorget som granne, där både gågator och julmarknad börjar, är läget så centralt det kan bli. Allt nås behagligt till fots!
På hotellet finns 119 rum, restaurang, bar, wifi, spa, fitness-område och hiss. Allt smakfullt och behagligt ombonat vilket gör att man gärna drar sig tillbaka här efter en dag på stan!

Dag 1
Vi startar på morgonen där våra bussar och anslutningsbussar hämtar upp längs vägen. Efter ev. omlastning i Malmö fortsätter vi via Öresundsbron tar vi oss genom Danmark och fortsätter med färjan till Tyskland. Vi gör de första inköpen innan vi checkar in på vårt fina och trivsamma hotell. Med julmarknaden runt hörnet är det bara att börja utforska staden. När vi bor på populära Hotel Sonne lockar den trevliga restaurangen så en gemensam middag första kvällen ingår givetvis! 

Dag 2
Frukost. Hela dagen står till förfogande i Rostock och hör finns mycket att se och göra. Varför inte ett besök i den mäktiga Mariakyrkan eller spendera ett par timmar inne på den stora shoppinggallerian 100 meter längre bort. Kvällen spenderas på egen hand. Fråga gärna reseledaren om restaurangtips.

Dag 3
Efter frukost under några förmiddagstimmar kan ni välja att bara ta det lugnt på rummet eller spendera en stund på stan. Senare på förmiddagen tar vi tar plats i bussen för att påbörja hemresan mot Sverige. Vi tar färja över till Danmark och beräknas anlända till Malmö ca kl. 18, härifrån fortsätter våra bussar och anslutningar efter ev. omlastning mot de olika avstigningsorterna. 

Avresor