Våra resor Norden

Gdansk, 4 dagar

Följ med på en spännande resa till Gdansk, en av de största och äldsta städerna i Polen. Staden som länge var en central hamnstad under Hansa och medeltiden. Här kan man njuta av ett rikt kulturliv och bra shopping.

Åbo-Tammerfors-Helsingfors, 5 dagar

Visste du att Helsingfors bara skulle bli en tillfällig huvudstad?
Det var Åbo som tidigare var Finlands första och egentliga huvudstad, en älskad och ofta besökt historisk mötesplats. Åbo slotts historia fängslar oss, därefter är de Iittala glaset i Tammerfors och mer spännande historia om Birger Jarls korståg till Tavastland och så avslutar vi i huvudstaden Helsingfors. Fantastisk arkitektur, sagolika natur och historia följer oss på denna resa genom vårt för många, oupptäckta grannland.  Med Viking Lines fina fartyg åker vi till Åbo för att komma till Stockholm via Helsingfors

Helsingfors

Omgiven av hav på tre sidor gör Europas nordligaste huvudstad skäl för sitt tilläggsnamn ”Östersjöns drottning”. I vår trendiga grannstad kan man botanisera i designbutiker och känna pulsen på livliga salutorget.

Helsingforskryssning med Viking Line 3 dagar

Promenera på Esplanaden eller strosa runt på Salutorget, som är fullt av dofter, färgprakt och delikatesser.Betrakta stadslivet från ett café eller vila benen på Domkyrkans trappa. Allt hinns med på några timmar.

Viking Lines båt avgår kl. 16.30 och när vi checkat in i våra hytter äter vi en gemensam buffé ombord.. Därefter är det fritt att utforska kvällsnöjena ombord.

Cirka kl. 10.00 ankrar vi i Helsingfors. Det finns möjlighet att deltaga i en stadsrundtur på ca 1,5 timme. Vi får bl.a. se Senatstorget, Finlandiahuset och Sibeliusmonumentet. Resten av dagen är fri för eget bruk. Specialbutiker, gallerior och varuhus borgar för trevliga shoppingstunder. Båten återvänder till Stockholm kl. 17.30 och ombord är kvällen fri.    '

Black Week i Rött  13/12  895:-

Ankomst till Stockholm ca kl. 10.00 nästa dag.

Nordkap & Lofoten med flyg 8 dagar

Följ med på vår härliga resa genom Sverige, in i Finland och till Norge med höjdpunkten Nordkap. Här har vi utsikt över Norra ishavet! I Norge besöker vi också Hammerfest och Alta och vi avslutar resan i Tromsö ”Norden Paris”.

Norge med Hurtigrutten, 6 dagar

Någon gång i sitt liv måste man åka världens vackraste sjöresa, Hurtigruten. Varierande landskap, höga bergsväggar, djupa fjordar och grönklädda dalar byter av varandra under resan. Besök i både Trondheim och Bergen blir det också.

Åland

Mitt i skärgårdshavet ligger ”fredens öar”, Åland. Detta lilla, självstyrda, svenskspråkiga landskap bildar med sina över 6500 öar och skär ett av världens största arkipelag. Njut av orörd natur, frisk luft och det sköna lugnet.