Shoppa i Rostock, 2 dgr

Följ med på vår populära och prisvärda shoppingresa till Rostock. Vi provianterar ordentligt, besöker många av Rostocks alla butiker, hinner njuta, umgås och koppla av. Vill man pausa från inköpen så ligger Rostocks vackra centrum bara ett stenkast från vårt mycket centralt belägna hotell vid Rådhuset i början av gågatan.

I priset ingår:

- bussresa
- färjeöverfarter
- logi i 2-bäddsrum på Hotel die kliene Sonne (fel i julkatalog, ej InterCity)
- 1 frukost 

DAG 1  HEMORTEN-ROSTOCK 
Vi startar på morgonen efter påstigning med att resa över Öresund och sedan genom Danmark. I Gedser väntar Scandlines färja på att ta oss till Rostock. Färjan tar knappt två timmar och ombord finns gott om tid för både något att äta och för den som önskar en stund i färjans butiker. Vi kör sedan direkt till centrala Rostock. Längs gågatan varvas mysiga boutiquer med varuhus. Senare på eftermiddagen checkar vi in på centrala Hotel Kleine Sonne. Vi rekommenderar en tur direkt i staden som ligger ”utanför dörren”. Här finns något för alla smaker oavsett om ni går efter kultur, butiker eller kanske bara inspiration inför kvällens restaurangbesök.

DAG 2  ROSTOCK-HEMORTEN
Vi njuter av en härlig frukost på hotellet i lugn och ro innan vi checkar ut. Kanske någon vill ta en morgonpromenad i centrum innan det är dags att lämna mysiga Rostock. Väl samlade i bussen beger vi oss sedan mot hamnen för den avslutande gränsshoppingen. Via färjelinjen Rostock-Gedser och därefter genom Danmark och över Öresund återser vi sedan Sverige ca 18.30 innan vi reser vidare mot respektive avstigningsort.

Gemytliga Hotel Die Kleine Sonne*** ligger med centralt läge vid stora torget. Gångavstånd till julmarknaderna, gågator, butiker, restauranger och sevärdheter. På hotellet finns 48 rum, hiss och frukostmatsal. Restaurang och bar finns på systerhotellet Steigenberger Sonne, rakt över gatan.

Felaktigt hotell i julbroschyr, på shoppingturerna till Rostock bor vi på die kleine Sonne!

Avresor