Göta Kanal 3 dagar

En utflykt på Göta Kanal, Sveriges Blå Band, är inte bara en vanlig båttur utan också en resa genom vår historia. Detta är något som vi upptäcker under färden på denna, en av Sveriges mest kända turistattraktioner. Förutom turen på Göta Kanal har vi också inkluderat en rundtur i St Annas skärgård. Båda båtturerna beskrivs bäst som rofyllda resor i ett landskap när Sverige är som vackrast.

 

I priset ingår:
- bussresa
- logi  i 2-bäddsrum
- 2 frukostar
- 2 middagar
- båttur Tyrislöt-Arkösund
- båttur Berg-Borensberg
- reseledare
- ev anslutning från vissa orter

Tillägg: Enkelrum 600:-

DAG 1 HEMORTEN – LINKÖPING
Med start i Skåne följer vi E4 norrut och passerar genom de småländska skogarna. Vid Jönköping öppnar sig landskapet igen och utmed den så kallade Vätterleden kan vi njuta av vyerna längs ett av Sveriges vackraste vägavsnitt. Efter lunch kör vi till Tyrislöt där vi byter ut vår buss mot båt för att under några timmar åka ut bland kobbar och skär. Vi åker med båt till Arkösund. Här väntar vår buss som tar oss till Linköping där vi ska bo i två nätter, Dagen avrundas med middag på hotellet.

DAG 2 LINKÖPING med GÖTA KANAL
Vi startar med en rejäl frukost för idag ska vi bekanta oss ordentligt med von Platens vackra kanalbygge. Vi färdas från Berg till Borensberg på den rofyllda kanalen. Det gäller att ha kameran med när vi passerar genom nio slussar och över två akvedukter. Efter en fantastisk båttur återvänder vi och gör under eftermiddagen ett besök i gamla Linköping. På kvällen är det åter dags för gemensam middag på hotellet.

DAG 3 LINKÖPING – HEMORTEN
Frukost får börja dagen innan det är dags att checka ut och lasta in oss i bussen. Under förmiddagstimmarna lämnar vi Linköping för fortsatt färd söderut. Vi stannar till i Vadstena, Heliga Birgittas stad, belägen vid Vätterns nordligaste spets. Därefter fortsätter vi till populära och välkända Gränna. Här får vi se hur man tillverkar polkagrisar och kanske köper vi en randig stång med oss hem. När det känns lagom stannar vi för att handla en bit mat på vår färd tillbaka mot Skåne. Vi beräknas var åter i Malmö runt 21.

Avresor